Image Alt

Kuvo TV

PlayStation 5 je tijekom prvih 12 sati prodan u više primjeraka, nego što je PlayStation 4 tijekom prvih 12 tjedana

Da je pred Sonyjem i njegovim PlayStationom 5 doista veliki komercijalni uspjeh, najbolje govore podaci o dosadašnjim prednarudžbama. Ukratko, sve konzole “planule” su u treptaju oka i konstantno se traži još jedan primjerak, pa je potražnja debelo nadmašila Sonyjeve mogućnosti da prilikom launcha isporuči dovoljnu količinu konzola.

Kako bismo detaljnije precizirali o kolikom se uspjehu ovdje radi, navest ćemo najnoviju izjavu trenutno glavnog čovjeka PlayStationa, Jima Ryana, koji je za Reuters otkrio da je tijekom prvih 12 sati pretprodaje PlayStation 5 konzole u SAD prodano više njenih primjeraka nego što je za prvih 12 tjedana prodano PlayStation 4 konzola.

Ryan je izrazio žaljenje zbog Sonyjeve trenutne nemogućnosti da isporuči dovoljnu količinu PS5 konzola, naglasivši kako je mala šansa da će netko pri launchu ugrabiti konzolu ukoliko nije napravio njenu prednarudžbu, dodavši pri tome kako u Sonyju rade punom parom na tome da isporuče dovoljnu količinu konzola pred blagdanski period.