Image Alt

Kuvo TV

UPLAY+ rebrandiran i preimenovan u Ubisoft+

Kako su i najavili na prošlogodišnjem E3 sajmu (op. a sjećate se vremena kada su sajmovi bili nešto najnormalnije), Ubisoft ulazi u games as a service igru punim gasom. Sad nećemo imati samo Playstation Now, Xbox Game Pass, EA Play…there is a new challenger! Ajde, ajde…već su oni imali to, zvalo se UPLAY+ i bilo je onak relativno nepoznato.

Sada je vrijeme za re-branding i reklamiranje UBISOFT+ kao nečeg novog, boljeg i potpuno revolucionarnog. Naravno, ništa od toga nije tako i radi se o klasičnom pretplatnom servisu u sada već poprilično krcatom kozmosu gaming pretplata. Prve platforme na kojima će UBISOFT+ biti dostupan su Google Stadia i još uvijek “neviđen” Amazonov streaming servis imena “Luna”.

Naravno, uz pretplatu za ova dva navedena servisa, morat ćete plaćati još i pretplatu za UBISOFT+, što će ovo čini jednim od skupljih servisa. No, ima jedna čudna stvar. Nakon press releasea, svi URL-ovi vode isključivo i samo na UPLAY+ ime, pa su čak i cijene još uvijek brandirane sa “starim” imenom.

Ubisoft i dalje hrabro korača prema novim platformama i tehnologijama. Koliko će im biti isplativo, ostaje vidjeti. Ništa, čekajmo da stvar zaživi na streaming servisima, pa ćemo i uskladu s time kreirati dojmove.