Image Alt

Kuvo TV

Ubisoft i Massive tvrde da njihova Star Wars igra neće utjecati na tijek razvoja Avatara

Nedavna vijest da Ubisoft i Massive Entertainment rade na open world Star Wars igri definitivno vrijedi za najvažniju i najbombastičniju koju smo čuli ovoga tjedna. No, odmah nakon navedene najave i spoznaje da igru razvijaju autori The Divisiona, koji već nekoliko godina rade i na Avatar igri, mnoge je zanimalo je li razvoj open world Star Wars utjecao na razvoj pomenutog Avatar projekta.

Odgovor na to pitanje stigao nam je direktno od direktora švedskog Massive Entertainmenta Davida Polfeldta, koji tvrdi da razvoj Star Wars projekta nije ugrozio razvoj Avatara niti je na bilo koji negativan način na njega utjecao.

Prema njegovim riječima, Massive je i više nego sposoban i spreman za simultani razvoj navedenih AAA projekata. Za takvo što, ovaj studio je razvio dugoročan i efikasan plan, podijelivši se na timove koji paralelno rade na navedenim projektima, koje će pokretati in-house Snowdrop engine.

Oba navedena projekta i dalje su prilična nepoznanica, no kako stvari stoje, velika je šansa da će Avatar igra biti spremna za premijeru nastavka filma, tamo nekad 2022. godine, dok bismo na nedavno najavljenu Star Wars igru mogli pričekati još duže, možda čak i do 2023. godine.