Image Alt

Kuvo TV

Doznali smo u koji će setting Dragon Age 4 biti smješten

Već neko vrijeme po gaming forumima vodi se rasprava vezano za setting nove Dragon Age igre. Posljednji trailer na neki način je sugerirao gdje bi nova igra mogla biti smještena, no zahvaljujući novoj dizajnerskoj knjizi iz BioWarea, konačno smo doznali o kojem settingu je riječ.

Naime, radnja Dragon Agea (4) bit će smještena u Tevinter, regiju koju smo na neki način i očekivali i koja je najčešće spominjana u sklopu tih rasprava.

Za slabije upućene, radi se o regiji Thedasa, kojom primarno vladaju magovi, a koja je u cijelom Dragon Age loreu poznata po magistrima. Tevinter je u Tresspasser DLC-u za još uvijek aktualni Dragon Age: Inquisition u više navrata spominjan od strane likova, no u novoj igri ćemo ga po prvi put moći osobno da vidimo.

Naravno, na takvo što ipak ćemo morati da pričekamo još neko vrijeme, budući da novi Dragon Age sigurno neće izaći barem do 2022. godine. Također, iako još nisu precizirane ni platforme kojima je namijenjen, prilično sigurno možemo tvrditi da se u u pitanju PS5, Xbox Series X/S i PC.