Image Alt

Kuvo TV

Konami ne “ubija” svoju gaming diviziju, samo prolazi kroz “korporacijski remont”

Konami je nakon nekoliko godina totalne tišine danas službeno najavio brojne promjene unutar cijele tvrtke. Iz ove japanske kompanije potvrdili su kako će ista od idućeg mjeseca proći kroz opširnu fazu restrukturiranja, što je dobar dio medija protumačio kao prvi korak ka gašenju Konamijeve gaming divizije. No, čini nam se da ipak neće doći do gašenja Konamijeve gaming divizije.

Tako misle i poznati gaming insideri Nibel i Daniel Ahmad, koji su se putem Twittera osvrnuli na ovu temu. Naime, Nibel tvrdi da Konami ne gasi svoju gaming diviziju i da nije prodao svoje IP-jeve (prije svega Sonyju). Slično mišljenje podijelio je i Daniel Ahmad, dodavši kako se samo radi o restrukturaciji tvrtke kakvu je Konami već napravio 2015. godine.

On tvrdi kako ovaj potez nikako ne znači da Konami planira terminirati svoj gaming odjel, no da se nešto čudno događa u redovima ovog giganta, budući da sjajne franšize poput Silent Hilla, Metal Gear Solida ili recimo Castlevanije trenutno “spavaju”. Naravno, glasine o novim igrama iz navedenih serijala kruže već duže vrijeme, no još uvijek čekamo na bilo kakvu konkretniju informaciju.