Image Alt

Kuvo TV

Najavljene su čak dvije nove mobilne Final Fantasy igre, jedna ”luđa” od druge

Nakon šokantnog trailera za novu PlayStation 5 verziju Final Fantasy VII Remakea, i dolaska novoga poglavlja, Square Enix je prikazao još dva trailera za dvije druge Final Fantasy VII igre.

Da sve bude još čudnije, obje su mobilne igre, a da bude još čudnije, jedna od njih je battle royale igra. Kako će to Square Enix točno izvesti i koliko to uopće može biti dobro, ostaje da vidimo. Zasada što znamo o njoj jest da se radi o igri smještenoj prije događaja u FF VII Remakeu i tematski je vezana za SOLDER organizaciju. Stoga se igra i prikladno zove Final Fantasy VII: The First Soldier. Iz onog što smo vidjeli, biti će to battle royale iz trećeg lica, sa raznim novim likovima, ali tematom vjernim FF VII univerzumu. Ostaje pitanje koji će mobilni uređaj ovo pokretati jer se na trenutke čini da je igra grafički moćnija od Switch igara, no možda se varamo. Najavljena je za ovu godinu.

Uz ovu najavljena je i Final Fantasy VII: Ever Crisis, svojevrsna kompilacija svih prijašnjih igara povezanih sa ”sedmicom” uključujući i FF VII Remake sa avatarima i dizajnom u stilu originalne FF VII igre. Da vam sve bude jasnije pogledajte izdani trailer, ali ostaje još puno pitanja nakon ovoga. Square Enix kaže da će igra izlaziti u ”poglavljima”, slično kako se pretpostavlja da će glavni Remake izlaziti u budućnosti ( a to i DLC sa Yuffie potvrđuje donekle), a  na popisu igara koji se nalaze kao dio Ever Crisisa su još Advent Children (kako točno, to je bio film?), Before Crisis, Crisis Core i Dirge of Cerberus (ne, zašto?).

Ne mogu reći da mene sve ovo osobno ne oduševljava, no šteta je što ova kompilacija izlazi samo za iOS i Android uređaje. Također, ako poglavlja budu izlazila ovako sporo kao nastavci Remakea, koliko to sve može uopće trajati. Godinu, dvije ili čak više? Prvi dio Ever Crisisa je najavljen tek za 2022. godinu, tako da će puno pitanja još dugo ostati neodgovorena.

Svakako ćemo se vraćati uskoro ovim Square Enixovim odlukama i projektima i malo detaljnije pokušati interpretirati sve, bilo u Pikselasti makijato podcastu ili u pisanom obliku na našem portalu.