Image Alt

Kuvo TV

Je li novi The Getaway u pripremi?

Londonski ogranak PlayStation Studija lagano najavljuje svoju novu igru za PlayStation 5. Navode kako igra ima ”veliki potencijal”, a ovi navodi dolaze nakon govorkanja da se sprema povratak jednoga PlayStation 2 klasika.

Ovoga tjedna su zaposlili dva nova čelnika studija, čime je očito da se studio dodatno širi. Tara Sauders, jedna od čelnica, koja je dio ekipe od 2017. godine, rekla je kako je novi projekt igra visoke kvalitete: ”Želim da ciljamo visoko i shvatimo sav naš potencijal. No, u isto vrijeme želimo biti sigurni da imamo veliki naglasak na etičke i samoodržive prakse razvoja igara. Imamo nekoliko super snažnih uvjerenja koji se tiču uključivosti, balansa i razvoja timskoga rada na dnevnoj bazi. Naš idući projekt ima ogroman potencijal i želimo to dodatno iskoristiti tako da omogućimo našem timu da ugodno radi i iskoristi sav svoj potencijal kako bi dobili igru visoke kvalitete”.

No, i dalje ostaje pitanje o kojoj se igri radi. Zasada je točnom odgovoru najbliža igra The Getaway, open world akcijska igra iz 2oo2. godine koja već veliki broj godina nema novi AAA nastavak. Glasine o The Getawayu i tome da jedan Sonyjev studio radi na oživljavanju ovoga serijala postoje od prošle godine, a ovo bi moglo imati dosta logike, iako nema naznake veće o tome što točno londonski ogranak PlayStation studija u ovome trenutku radi. Nadajmo se da ćemo uskoro dobiti konkretnije službene informacije.