Image Alt

Kuvo TV

Seli li se novi Assassins Creed ipak u period feudalnog Japana?

Budući da je Assassins Creed Valhalla već nekih šest mjeseci vani, vrijeme je da se polako počnu intenzivnije javljati glasine i leakovi o idućoj igri iz ovog Ubisoftovog serijala, čiji se izlazak očekuje iduće godine. Već smo vidjeli glasine o novom potencijalnom settingu. Već je bilo riječi o Staroj Kini i srednjevjekovnoj Europi, no novi potencijalni leak po prvi put spominje još jedan setting – feudalni Japan!

Naime, novi leak sugerira kako bi se iduća igra mogla zvati Assassins Creed: Warriors te da bi mogla biti smještena u Edo period koji je u japanskoj povijesti trajao od 1603. do 1868. godine (nekih 500-injak godina nakon Kamakura ere, koju imamo u PlayStation eskluzivi Ghost of Tsushima).

Dodatne informacije govore kako bi nova igra trebala predstaviti glavnu i ujedno jedinu protagonisticu u igri, japansku “assassinicu” Akako Shiratori. Radnja bi primarno trebala biti smještena u sam Tokyo, a dobrim dijelom će biti inspirirana i japanskom mitologijom i folklorom. Spominje se i novi recruiting sistem, no tu informacije prestaju.

Prema navedenom leaku, Assassin’s Creed: Warriors bi trebao biti punokrvni next-gen naslov, a to znači da bi trebao stići samo na PS5, Xbox Series X/S i PC. Naravno, ove informacije (kao i tonu sličnih koje nas očekuju u mjesecima koji su pred nama) svakako bismo trebali “konzumirati” sa određenom dozom rezerve.