Image Alt

Kuvo TV

Star Citizen postavlja nove rekorde! Datum izlaska se ne nazire.

Dođite, okupite se, budite spremni da vam se život okrene prema izobilju, zdravlju i sreći! Naravno, ovo bi bio citat svakog “poštenog” snake oil salesmana koji drži do sebe. Nakon početnih hvalospjeva koje smo mu svi pjevali (op.a. iako smo se opekli na Freelanceru), Chris Roberts je definitivno najjači snake oil salesman ravno uz bok legendarnom Peteru Molyneuxu. Razlika je samo u količini love koju je netko spreman zdrobiti u njihove projekte.

Pa dok Peter obitava u nepoznatom brlogu i tko zna što smišlja za svoj budući projekt unutar relativno novog 22cans studija (op.a. primarno rade prosječne igre za mobilne platforme), Chris jaše na takvom valu crowdfundinga da je to nevjerojatno.

Da, Star Citizen je upravo prešao 350 (slovima, tristopedeset) milijuna dolara u crowdfunding sferi. Ono što doslovno smatramo nevjerojatnim je činjenica da je 77 milijuna dolara “sjelo” na račun developera tijekom 2020.g. Obzirom da je prošla godina bila financijski za veliku većinu stanovnika ovog malenog planeta iznimno loša, ova informacija zvuči još luđe. Uz “raju” iz gamerske populacije, Chris je uspio nagovoriti i milijardera Clieva Caldera zajedno s  njegovim sinom Keithom da investiraju dodatnih 46 milijuna dolara u projekt Star Citizen. Na to sve, neimenovana grupa investitora je utukla još dodatnih 17.5 milijuna dolara.

I uz sve to, dodatni singleplayer spin-off Squadron 42 još uvijek nemamo na vidiku niti se više spominje njegov datum izlaska koji je probijen prije cca pune dvije godine. Odavno smo sigurni da Star Citizen neće nikada doživjeti svoj release date i da će vjerojatno samo nastaviti svoj život kao nekakav gaming servis koji će se konstantno dograđivati i prerađivati. No, nekako i dalje živimo u nadi da ćemo Squadron 42 doživjeti u punom i finalnom obliku, ako zbog ničeg drugog onda da sav onaj silni Hollywodski talent kojeg su angažirali ne propadne bezveze.

Ništa, vidimo se kad pređu 400 milijuna!