Image Alt

Kuvo TV

Stigao je story trailer za PS5 ekskluzivu Returnal

Sony Interactive Entertainment i finski studio Housemarque objavili su danas službeni story trailer za PS5 ekskluzivu Returnal, a paralelno sa trailerom doznali smo i nekoliko ključnih detalja priče ovog roguelike third person shootera.

Prema detaljima koje je narativni dizajner igre Greg Louden otkrio putem PlayStation Bloga, radnja Returnala vrtjet će se oko svemirske izviđačice Selene (kojoj glas posuđuje Jane Perry iz nedavne Hitman trilogije) koja, nakon što uslijed potrage za zagonetnim signalom odluči da zanemari naredbe svojih nadređenih, završava na izvanzemaljskom planetu Atroposu prepunom raznoraznih opasnosti, gdje između ostalog pronalazi i svoj leš uz kratki flashback koji otkriva kako je zapravo umrla. Vrlo brzo ona shvaća da je zaglavljena u neograničenom vremeneskom loopu koji završava njenom smrću i padom na navedeni planet koji je po nju poguban na milijun i jedan način.

U svome postu na PlayStation Blogu, Louden se nakratko osvrnuo i na misterioznu kuću koju smo vidjeli u nekoliko posljednjih trailera, pa i u ovom najnovijem. Prema novim informacijama, posjeta kući sadrži neobične i poznate događaje koje moramo posložiti pravilno. Zbog svega toga, priča će putem famoznih Xeno arhiva biti prikazana iz različitih perspektiva koje vrlo često nisu Selenine. Takvo što trebalo bi donijeti pravu svježinu u narativni aspekt gaminga.

Ukoliko ne dođe do neke nove nepredviđene odgode, Returnal bismo trebali zaigrati već od 30. travnja.