Image Alt

Kuvo TV

Kupuje li Microsoft Discord za vrtoglavih 10+ milijardi dolara?

Ungh, Microsoft je i dalje u attack modeu. Zadnja meta o kojoj se priča je megapopularna kolaboracijska platforma Discord. Premda u velikoj većini gaming orijentirana, Discord je sve više alat kojeg koriste razni poslovni subjekti pa sve do televizije i filmske produkcije.

Kako javljaju iz Bloomberga, ova zadnja glasina o samoj akviziciji je još u povojima i nikakav deal još nije na “stolu”. Iako se priča da su razgovori konkretni i napreduju, dodatna stvar je izronila. Čelnici Discorda planiraju transformirati tvrtku u dioničarsko društvo i ponuditi svoje dionice na otvorenom tržištu.

Tu stvar postaje zanimljiva, za opciju dva i kupnju dionica su osim jasno već spomenutog Microsofta (u slučaju da ne kupe kompletnu kompaniju) u igri i Epic, Amazon i još par trenutno nepoznatih “udvarača”.  Sa strane Microsofta, pregovore navodno vodi osobno Phil Spencer (čelnik svega Xbox u Microsoftu) i plan je transformirati Discord kao buduću komunikacijsku platformu za sve vezano uz Xbox Network.

Kao i kod svega vezanog uz glasine, uzmite ovu s kamionom soli i pričekajmo neke službene izjave iz obe kompanije. No, s druge strane, ako itko ima love “za bacanje”, onda je to definitino gigant iz Redmonda.