Image Alt

Kuvo TV

Planira li Sony mogućnost pokretanja PS3, PS2 i PS1 igara na PlayStation 5 konzoli?

Najnovija Sonyjeva prijava patenta ponukala je mnoge na zaključak da bi uskoro backward kompatibilnost na PlayStationu 5 mogla podržavati i igre sa prve tri PlayStation konzole.

Sony je 18. ožujka prijavio novi patent naziva “Method and Apparatus for Awarding Trophies” (u prijevodu ”metode i aparati za nagrađivanje trofeja”). Na prvi pogled, ovo se ne čini pretjernao bitnim, no radi se o implementiranju sustava trofeja na emulirane igre. Emulirane igre za Sony i njihovu novu konzolu danas bi mogle biti samo klasične, starije igre, i to sa PlayStation 3, PlayStation 2 i PS One konzole. Zar ne?

Doduše, patent ne spominje PlayStation 5 konzolu, backward kompatibilnost, niti legacy igre i konzole, iako je dosta koncentriran na emuliranje. Koga, kako, što, nije baš jasno, opisuje se strategija emuliranja i pripajanja trofeja korisniku, no ipak nema previše spomena o ovome što bi mnogi poprilično željeli. Tvrtke kao što su Sony često prijavljuju patente, pa možda od ovoga zapravo ne bude ništa, a i pitanje je u konačnici da li se radi o backward kompatibilnosti kako već neki stručnjaci nagađaju.

Sony se, naravno, nije službeno oglasio.