Image Alt

Kuvo TV

Outriders cheateri će na poseban način biti “brendirani” u igri

Ako spadate među onu skupinu gaming kukavica koje do pobjede u online igrama vole stići varanjem, a u posljednje vrijeme ste isprobali demo nadolazećeg co-op shootera, spremite se na neugodno ali veoma cool iznenađenje.

Naime, poljski studio People Can Fly odlučio je da cheaterima stane na kraj na doista unikatan način. Ne, neće ih odmah mlatnuti ban hammerom, već će ih onako lijepo izbrendirati tako što će na njihov HUD postaviti diskretan ali vidljiv “Cheater” watermark. Taj watermark će biti vidljiv na gameplay materijalu koji takvi igrači pokušaju podijeliti, a iako će takvi igrači i dalje moći da igraju igru, bit će im onemogućen matchmaking s “normalnim” i poštenim igračima koji poštuju pravila. Cheateri će tako moći da igraju samo protiv drugih cheatera, a to će automatski rezultirati i dužim matchmakingom.

Inače, od dva milijuna igrača koji su dosad isprobali Outriders demo, njih 200 je identificirano kao cheateri. Ekipa iz studija People Can Fly budno prati situaciju i redovno “češlja” svoje PC servere u potrazi za novim varalicama, kako bi na vrijeme očistio igru od njih, a “cheater watermark” će dobiti svi oni koji prekrše jedno od sljedećih pravila:

  • Namjerno pokrenu igru na PC-u bez Easy Anti Cheata (EAC) alata
  • Modificiraju igrine fajlove radi poboljšanja lika (leveliranje, skillovi, inventory isl.)
  • Eksterno modificiraju vrijeme igranja kako bi smanjili određene featurese
  • Korištenjem trainera i sličnih programa radi ostvarivanja prednosti unutar igre
  • Korištenjem programa za mijenjanje gameplaya kao što su aimboti ili wallhackovi.

Outriders izlazi 1. travnja, a bit će dostupan za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC i Google Stadiu.