Image Alt

Kuvo TV

Radi li Remedy na misterioznoj PlayStation 5 ekskluzivi?

Sudeći prema njegovim novim oglasima za posao, jedan od najuglednijih razvojnih timova današnjice, Remedy Entertainment, mogao bi raditi na novoj PlayStation 5 ekskluzivi.

Ovaj finski studio, poznat po hitovima kao što su Max Payne, Alan Wake, Quantum Break i Control, navodno radi na novoj igri namijenjenoj ekskluzivno Sonyjevoj novoj konzoli ili barem (trajnoj ili privremenoj) konzolaškoj ekskluzivi.

Izvor ovih špekulacija, kao što smo već spomenuli, dolazi na osnovu nekolicine oglasa za posao koje je objavio ovaj studio, no ti isti oglasi uopće ne bi bili pretjerano primjećeni da ih nije podijelila i promovirala Sonyjeva producentica Claire Bromley, koja radi sa timom XDEV, koji inače pomaže u produkciji second-party i third-party PlayStation ekskluziva. Uzmemo li u obzir da je Bromleyeva sličan posao obavila nedavno i sa razvojnim timovima kao što su Housemarque i Sumo Digital, konkretno povodom promocije PlayStation ekskluziva Returnal i Sackboy: A Big Adventure, moguće je da su Sony i Remedy doista sklopili neki vid ekskluzivnog partnerstva.

Inače, od ranije je poznato da je Remedy trenutno prilično zauzet. Trenutno radi na single player kampanji za CrossFire, a nedavno je i sa Epic Gamesom sklopio ekskluzivno partnerstvo koje bi trebalo rezultirati dvjema novim igrama, čija će PC verzija biti ekskluzivna za Epic Games Store, a pri čemu je jedna od tih igara novi projekt ekipe koja je radila na Controlu (khm, khm, Alan Wake 2). Naravno, vjerujemo da će sasvim izvjesno proći još neko vrijeme prije nego što bilo što doznamo o nekoj od tih igara.