Image Alt

Kuvo TV

Je li iduća Assassin’s Creed igra zapravo nastavak Valhalle?

Nakon brojnih glasina i navodnih leakova, koji su iduću Assassin’s Creed igru odveli od Kine, preko Japana, pa sve do Zapadne Europe, o jednom se posljednjih dana posebno priča.

Prema informacijama koje je nedavno objavio dobro poznati Assassin’s Creed insider i leaker, YouTuber Jonathan, kojeg se mnogi sjećaju po prilično preciznim leakovima vezanim za Assassin’s Creed Odyssey i Assassin’s Creed Valhallu, iduća igra bi mogla biti smještena u period trećeg križarskog rata te bi mogla biti fokusirana na kralja Engleske Ričarda “lavljeg srca”. Ili je, kako tvrdi ovaj insider, barem takav plan bio, no moguće je da je došlo do ozbiljnijih izmjena.

Naime, Jonathan tvrdi kako je gotovo sigurno da ove godine nećemo vidjeti novu Assassin’s Creed igru te da će ona, koja bi trebala izaći tijekom 2022. godine, biti znatno manja u usporedbi sa prethodne tri velike igre.

Prema Jonathanu, ta manja igra trebala je biti fokusirana na Richarda Lionhearta, no postoji velika šansa da je zbog pandemije i smetnji pri razvoju na kraju otkazana za vrijeme pretprodukcije. Navedeni leaker tvrdi da ne zna kakva je na kraju sudbina zadesila ovo ostvarenje, na kojem je inače radio znatno manji tim nego što je to obično praksa. U svakom slučaju, ukoliko navedeni projekt nije u potpunosti “ubijen”, Jonathan tvrdi da bismo nešto više o njemu mogli doznati tijekom Ubisoft Forward E3 2021 konferencije.

U međuvremenu, pojavila se još jedna glasina, koja uključuje nedavno iscurjeli treći DLC za Assassin’s Creed Valhallu, koji se trenutno krije pod kodnim imenom Meteor. Iako o njemu još ništa ne znamo, pojavila se teorija da bi navedena ekspanzija na kraju mogla biti pretvorena u standalone naslov koji bi mogao biti svojevrsni nastavak Valhalle, sličan onome kakav je bio Far Cry : New Dawn, te da bi takva igra na kraju mogla biti ona koju ćemo vidjeti tijekom 2022. godine. Što bi od svega toga na kraju moglo biti točno, ostaje nam da vidimo.