Image Alt

Kuvo TV

Sony ipak odustao od gašenja PS3 i PS Vita dijelova PlayStation Storea

Ipak se dogodilo! Sony je odustao od potpunog gašenja PlayStation Storea za PlayStation 3 i PS Vitu. Ova vijest je prošloga tjedna uzdrmala veliki dio gaming javnosti, te mnoge koji i dalje igraju na ovim Sonyjevim konzolama ili se jednostavno ne žele određi svih igara u ponudi, budući da Sony uporno ne podržava backward kompatibilnost te, već dokazano nebrojeno puta, baš i ne mari za svoje starije igre i sve one igre koje su učinile PlayStation konzolu toliko popularnom.

PSP online usluge će se ugasiti 2. srpnja ove godine, no odluka oko gašenja PlayStation 3 i PS Vita online usluga je povučena. Jim Ryan je na službenom PlaySttaion Blogu potvrdio ovu odluku, tj. povlačenje odluke, upravo zbog odaziva samih korisnika/ica, kojima se na kraju i zahvalio. ”Nedavno smo obavijesti igrače/ice kako se PlayStation Store za PlayStation 4 i PS Vitu gasi ovoga ljeta. Nakon daljnjeg promišljanja, ipak, očito nam je postalo da smo donijeli krivu odluku. Stoga sam sretan što mogu obavijestiti sve kako će ostaviti funkcionalnim PlayStation Store za ova dva uređaja. PSP dućan će ipak biti umirovljen kako je i planirano, 2. srpnja 2021. godine’‘, rekao je Ryan te nastavio: ”Kada smo prvotno donijeli ovu odluku, ona je počivala na velikom broju faktora, uključujući izazove vezane za održavanje komercijalnoga spekta na starijim uređajima, te mogućnost da usredotočimo naše resurse na novije uređaje na kojima se ipak većina igara igra.”. Priznao je Ryan da su sami fanovi i njihova strast prema PS3 i Vita naslovima bili odlučujući faktor za ovu promjenu, te da mu je u konačnici ”drago da mogu zadržati dio povijest gamerima/rkama da uživaju u njoj(…) uvijek slušamo i cijenimo podršku PlayStation zajednice”.

Koliko će dugo ostati ova odluka na snazi, pitanje je za neki drugi dan. No, zasada nema straha za PS 3 i Vitu, te ostaje samo nada da do sada ova odluka nije nanijela neku štetu, što zajednici što određenim još aktualnim developerima Vita igara.