Image Alt

Kuvo TV

Jasmila Žbanić će režirati The Last of Us TV seriju

Fenomenalne vijesti za HBO adaptaciju proslavljenog i fantastičnog The Last of Us serijala. HBO, Sony i Naughty Dog su predstavili nove “akvizicije” u svoj redateljski tim za epizode ove adaptacije.

Među njima se ističe naše lokalne gore list i fantastična redateljica Jasmila Žbanić, koja je ove godine nominirana i za prestižnu nagradu Oscar sa sjajnim i potresnim filmom “Quo Vadis, Aida” u kategoriji najboljeg stranog filma.

Uz Jasmilu, potvrđeno je da će pojedine epizode režirati i proslavljeni redatelji Kantemir Balagov (Beanpole/Dylda) i Ali Abbasi (Border). Svi oni (uz Jasmilu) su osvajači prestižnih nagrada iz Cannesa, Film Independent Spirit Awarda i još pregršt drugih.

Teško se oteti dojmu da Naughty Dog ima veliku kreativnu kontrolu nad projektom i s ovim odabirom redatelja poprilično jamči visoku kvalitetu finalnog proizvoda kojeg ćemo dobiti. U naslovnim ulogama Joela i Ellie se nalaze Pedro Pascal (The Mandalorian) i Bella Ramsey (Game of Thrones). Glavni i odgovorni za cijelu adaptaciju je duo koji je zaslužan za fantastičnu Chernobyl seriju, Craig Mazin i Neil Druckmann.

Sada nam samo preostaje da dobijemo neki datum dolaska na naše male i velike ekrane.