Image Alt

Kuvo TV

Dosad je prodano preko 400 milijuna Call of Duty igara

Nije neka tajna da je Call of Duty jedna od komercijalno najuspješnijih gaming franšiza ikada. A kako i ne bi bila, kada nas svake jeseni, kao sa trake, dočeka novo izdanje koje se u većini slučajeva (osim kada se Rockstar umiješa sa svojim GTA igrama) nađe na prvom mjestu najprodavanijih naslova godine. A koliko je zapravo Call of Duty uspješan, doznali smo zahvaljujući novim, doista impresivnim informacijama koje su nam pristigle iz redova Activisiona.

Naime, Activision se otkrio kako je do sada prodano preko 400 milijuna Call of Duty igara. Navedena cifra odnosi se na period od 2003. godine i izlaska prve igre pa sve do posljednjeg naslova u nizu, prošlogodišnjeg Call of Duty: Black Ops Cold Wara.

Navedena cifra se odnosi isključivo na kupljene igre, tako da ne obuhvaća besplatne naslove kao što su Call of Duty Mobile i Call of Duty: Warzone, koje su do sada zaigrali milijuni igrača.

S obzirom na to da Activision ne planira uskoro usporiti sa ovim serijalom, te da nas već ove godine očekuje nova velika igra, broj prodanih primjeraka nastavit će i dalje vrtoglavo da raste. Samim time, zarada koju je ovaj serijal do sada ostvario polako se bliži cifri od 100 milijardi dolara. Da, dobro ste pročitali. 🙂