Image Alt

Kuvo TV

Pomakni se Counter Strike, stiže Apex Legends!

Respawn Entertainment i EA očito nisu zadovoljni monumentalnim uspjehom kojeg je Apex ostvario u Battle Royale žanru. Naravno, uspjeh se ne mjeri samo s financijske strane već i prijemom od strane igrača. Po tom pitanju Apex Legends uživa zavidan status od strane gamerica i gamera.

Kako smo već rekli, iznimno uspješan u Battle Royale žanru, Apex će sada krenuti i u Arena shooter smjeru. Najlogičnija usporedba bi bila s megapopularnim Counter Strike naslovom od Valvea. Ok, možemo usporediti i s Valorantom ili Overwatchom.

Apex Legends u svom novom updateau naziva Legacy nam donosi novi 3v3 mode na manjim mapama u klasičnoj Arena shooter maniri. Mečevi se sastoje od rundi i nakon svake dobijete određenu količinu (ovisno o uspjehu iz prethodne runde) in-game šuške koju trošite na oružja i power-upove. Trailer genijalno predstavlja što nas sve očekuje u novom updateau, pa nema smisla da trošimo previše riječi. Legacy nam tako donosi i novog igrivog lika imena “Valkyrie”. Valkyrie je potomak legendarnog Titan pilota i svojim “sposobnostima” podsjeća na Titanfall gameplay (bez wallrunninga nažalost). Sve se čini super zapakirano u ovom updateu.

Isto tako, sve izgleda fantastično po pitanju gameplaya. Apex Legends ima sjajnu podlogu za Arena shooter od svog početka. Brz gameplay, sjajan balans oružja i taktika uz dobar dizajn okoline su već od starta bili dobar recept za kretanje u ovom smjeru. Vrijeme će pokazati, jel ovo “smjer” kojeg igrači priželjkuju i hoće li EA i Respawn uspjeti “oteti” igrače od Valvea, Blizzarda i Riot Gamesa ili će se postojeća baza igrača razvodniti i razliti na dvije strane.

Eh da, sam kraj Legacy trailera nam daje naslutiti da nas očekuje i nekakvo potencijalno iznenađenje.