Image Alt

Kuvo TV

Čak šest novih velikih Star Wars igara navodno je u pripremi

Zahvaljujući naslovima kao što su Star Wars Battlefront II, Star Wars Jedi: Fallen Order i Star Wars: Squadrons, ova popularna franšiza konačno sija kao što je nekada, a kako stvari stoje, u periodu koji je pred nama trebala bi zasjati još više.

Naime, nije tajna da je čak nekoliko Star Wars igara u pripremi, a kako se EA ekskluzivnost polako bliži kraju, sve su češće informacije i glasine o drugim “igračima” koji žele dio ogromnog Lucasovog kolača. Zapravo, sudeći prema trenutno dostupnim informacijama i glasinama, u pripremi bi moglo biti čak šest novih velikih Star Wars igara. O kojim igrama je riječ, idemo vidjeti redom.

Jedina od šest misterioznih Star Wars igara koja je službeno najavljena i potvrđena stiže iz redova Ubisofta, a navodno se radi o open world akcijskoj avanturi. Naravno, o njoj za sada znamo jako malo, no ono što smo doznali prilikom njene najave, jeste da je nećemo vidjeti tako brzo te da na njoj radi Ubisoftov studio Massive Entertainment, koji uz The Division već duže vrijeme radi i na velikoj Avatar igri.

Iako još nismo dobili službenu potvrdu, EA gotovo sigurno radi na barem dva nova naslova. Jedan od njih bi trebao biti Star Wars Battlefront 3, a drugi nastavak sjajnog Respawnovog hita Star Wars Jedi: Fallen Order. Dokazi da su obe igre već neko vrijeme u razvoju bili su vidljivi u formi raznoraznih leakova i financijskih izvješća. Prema onome što smo doznali “između redova”, Star Wars Battlefront 3 bismo mogli zaigrati vrlo brzo, dok ćemo na izlazak Fallen Ordera 2 (ili kako god se igra bude zvala) morati da pričekamo vjerojatno do 2023. godine.

Idući je na redu Star Wars: The Mandalorian, o kojem smo tek nedavno doznali zahvaljujući informacijama poznatog insidera Nicka “Shpeshal Ed” Bakera. Naravno, nikakvi službeni detalji još nisu objavljeni, no prema onome što nam je ovaj insider otkrio, igra je u raznom razvojnom stadiju, a navodno bi mogla biti Xbox ekskluziva. Koji studio na njoj radi, za sada nije poznato.

Nije tajna da je u pripremi i Star Wars: The Knights of the Old Republic remake, na kojem, kako smo nedavno doznali, radi Aspyr Media, studio koji je inače poznat po radu na portovima brojnih Star Wars igara, uključujući i mobilni port KOTOR-a. O samoj igri za sada ne znamo ništa, osim toga da BioWare nije uključen u njen razvoj te da bi ista trebala donijeti brojne gameplay promjene u odnosu na original.

Za kraj, ostavili smo igru za koju smo tek nedavno doznali, a u pitanju je High Republic. Kao i kod većine ranije spomenutih naslova, i ovome jako malo znamo, no informacije koje su se pojavile posljednjih dana govore da bi se moglo raditi o još jednoj Xbox ekskluzivi na kojoj radi ZeniMax Online Studios. Je li posrijedi još jedan MMORPG po uzoru na The Old Republic i The Elder Scrolls Online ili možda nešto drugo, ostaje nam da vidimo.

Kao što možete da vidite, fanove Star Warsa očekuje doista uzbudljivo razdoblje. Naravno, s obzirom na popularnost franšize i činjenicu da se njena licenca postupno širi gaming scenom, nećemo se iznenaditi ukoliko se uskoro pojave informacije o još ponekoj Star Wars igri.