Image Alt

Kuvo TV

Days Gone neće podržavati DLSS ni ray tracing na PC-u

PC verzija igre Days Gone je samo tjedan dana od nas i dok su stvari kao što su podrška za ultrawide monitore podržane, Bend Studio je objavio kako DLSS i ray tracing ipak neće biti podržani.

Objava na blogu prije izlaska igre dala nam je odgovore na par pitanja koja se tiču PC verzije. Neke stvari već znamo iz inicijalne najave – kao npr. to da će PC port sadržavati sav DLC sadržaj naknadno objavljen za PlayStation 4 verziju (Survival i Challenge  Mode, dodatni dizajni za Deaconov motor te New Game Plus opcija), otključan framerate i podršku za ultrawide monitore (21:9 i 32:9). Bit će podržano i istovremeno kontroliranje različitim uređajima, to jeste možete ju igrati mišem i tipkovnicom i kontrolerom istovremeno. Jeste da nije praktično, ali mogućnost postoji, tako da je kombiniranje kretnje kontrolerom i upravljanja kamerom pomoću miša moguće. Podržani su: Dualshock 4, Dualsense, Xbox Gamepad, Switch Pro i Steam kontroler.

Sistemski zahtjevi su se isto pojavili na Steamu prije nego što je igra imala okviran datum izlaska.
No, tu je par informacija koje do sada nismo znali. Na pitanje koje je vezano za DLSS podršku, Bend Studios je napisao kako DLSS neće biti podržan “u ovom trenutku“. Nadamo se, da to podrazumijeva da DLSS podrška stiže naknadno. No, za ray tracing je potpuno druga priča, koja glasi “Days Gone na PC-u ne podržava ray tracing.”

No, postoji tu i par lijepih dodataka, poput FOV slidera do maksimalno 100 stupnjeva i napredne verzije photo modea koja će imati značajku “Super Resolution.”

Bend Studios se prethodno pohvalio naprednijom grafikom za PC verziju, a FAQ prikazuje pristojnu količinu prilagodljivih grafičkih opcija, što je svakako bonus.

Days Gone dolazi na Steam i Epic Games Store 18.svibnja.