Image Alt

Kuvo TV

Nestašica PlayStation 5 konzola mogla bi se nastaviti i u idućoj godini

Muke po nabavci novog PlayStationa se čine kao agonija bez kraja. Hiroki Totoki, financijski direktor kompletne Sony grupacije je izjavio da bi se nestašica konzola na tržištu mogla “produžiti” i ući u 2022. godinu.

Kako bi stvari bile jasnije i manje depresivne, Hiroki ne misli da konzola neće biti, već da jednostavno proizvodnja neće sustići potražnju i da će se nestašice događati i tijekom iduće godine. Ono što veseli je da su konzole ušle u stabilniju proizvodnju i da bi ih ipak moglo biti više nego sada. Nadajmo se da će ih s vremenom biti više nego od izlaska. Hiroki je dodatno naglasio i:

Prodali smo više od 100 milijuna PlayStation 4 konzoli, uvjeren sam da zbog naše reputacije i udjela na tržištu, potražnja može samo rasti.

Podatak da je od starta prodaje, PlayStation 5 prodan u više od 7.8 milijuna primjeraka samo potvrđuje Hirokijeve riječi. Sony je objavio da do ožujka 2022. godine planira na tržište isporučiti još barem 14.8 milijuna PlayStation 5 konzola. Sigurni smo da će svi biti prodani u preorderima prije nego dođu do dućana.