Image Alt

Kuvo TV

PlayStation VR 2 zvuči veoma ambiciozno i snažno

Nove informacije vezane za Sonyjev PlayStation VR 2 headset za virtualnu stvarnost ukazuju na to da je pomenuti headset obogaćen zaslonom veće rezolucije i sa još dosta stvari nego njegov prethodnik.

Veća rezolucija ekrana, haptička vibracija na headsetu i tehnika praćenja pogleda su “poznate stvari.”

Što se tiče razlučivosti, ona će iznositi 4000×2040 (2000×2040 po oku), što predstavlja veliki pomak u odnosu na 960×1080 razlučivost prvog Playstation VR-a, Time se Playstation VR 2 postavlja ispred Oculus Questa 2 i nešto ispod HP Reverb G2.

Izvor također navodi da će headset imati opciju podešavanja razdvajanja leća te haptičku vibraciju na samom headsetu. Pominje se i mogućnost korištenja tehnike praćenja pogleda. Tu na snagu stupa tehnika imena foveated rendering, uz koju je moguće preusmjeriti dodatnu snagu GPU-a onome što igrač promatra u određenom trenutku, pritom štedivši resurse za izvođenje scena koje igrač ne promatra, to jeste nalaze mu se u perifernom vidu. To znači da će dio igre koji promatrate izgledati bolje nego što je izgledao na tradicionalnom PS VR-u.

Ono što smo ranije saznali je da sustav za praćenje gdje se kontroler nalazi je ugrađen u sam headset, a pomenuti će raditi samo preko žice, za razliku od Oculus Questa 2.

Jedino što bi Playstation VR 2 moglo omesti u njegovoj prodaji je nestašica PS5 konzola, za koju se predviđa da će se zbog globalnih problema s proizvodnjom čipova nastaviti još neko vrijeme.