Image Alt

Kuvo TV

Steam bi uskoro mogao sletjeti na konzole

Svima nama dobro poznati digitalni servis Steam mogao bi uskoro doći na konzole, sudeći po nedavnom teasu od strane izvršnog direktora Valvea Gabe Newella. Nije još skroz jasno u kakvom obliku će Steam doći na konzole, no sprema se nešto, što bi moglo iznenaditi konzolaške gamere koji se nadaju većoj podršci Valvea u predstojećim godinama.

Valve se priprema za neku vrstu renesanse nakon izlaska Half Life: Alyxa, jedne od uspješnijih single-player igara od izlaska Portala 2. Valve je potvrdio da kao rezultat uspješnosti dolazi još igara, što je velika stvar, budući da se studio u velikoj mjeri posvetio razvijanju online okruženja u Doti 2 i odbacio neke velike naslove, koje su fanovi iznimno željeli.

Tijekom javnog panela (putem korisnika Reddita Odysseica), izvršni direktor Valvea Gabe Newell je bacio hint kako bi Steam mogao doći na konzole u narednih godinu dana. Kad ga je netko na tom panelu pitao hoće li popularni online servis stići na konzole, on je jednostavno odgovorio.:”imat ćete bolju predodžbu do kraja ove godine.

Za sada je teško prognozirati na što bi ovo moglo sličiti, no mnogi fanovi se nadaju da bi Half Life: Alyx mogao doći na PlayStation 5 i biti igriv pomoću PlayStation VR 2 headseta. Moguće je da je ovo samo dio onoga što ćemo vidjeti u novoj verziji Steama, ali isto tako to bi mogao biti način za igrače da igraju svoje PC igre putem clouda, streamajući putem konzola. Isto tako ovo može značiti dolazak Half-Lifea 3 i Portala 3 na konzole, što ne bi bilo prvi put da se koja od ovih franšiza pojavi na konzoli.

Za sada se Game Awards čini kao idealno mjesto za prezentiranje novih pothvata sa Steamom, jer Valve ima snažnu povijest sa Geoffom Keighleyem. No, ne treba otpisati ni Xboxovu konvenciju na E3 i mogućnost da se i tamo nešto najavi. Bilo kako bilo, Steam je glavna platforma koja je mnogim igrama pomogla da ostvare zavidan uspjeh. Dolazak bilo čega što Valve radi na konzole bio bi ogroman potez za čitavu gaming industriju.