Image Alt

Kuvo TV

PlayStation Studios ima pune ruke posla i mnogo novih svjetova

U razgovoru za WIRED Magazin, šef PlayStation Studiosa Hermen Hulst je obznanio kako Sonyjeva interna grupa studija, poznata kao PlayStation Studios, ima preko 25 PlayStation 5 naslova u razvoju, od kojih pola uključuje igre koje igrači nikada prije nisu vidjeli.

Iako će mnoge od tih igara ugledati svjetlo dana tek nakon par godina, neke od njih će doći na konzolu kasnije ove godine. Idućeg mjeseca ćemo vidjeti povratak Ratchet & Clank franšize sa naslovom Rift Apart, vizualno impresivnim 3D platformerom koji koristi mogućnosti nove konzole kako bi omogućio putovanje likova između dimenzija.

Sony je posljednjih par godina imao jako dobre first-party naslove, ali tvrtka Microsoft je tu uskočila sa naoružanjem zvanim Xbox Game Studios i njihovom novoobnovljenom podrškom za interni razvoj igara. Nakon stjecanja velikih imena poput Bethesde i Double Fine Productionsa, Xbox tim odjednom ima veliku postavu uspješnih naslova koji su spremni za nadmetanje sa Sonyjevim naslovima.

Hulst je stigao iz Sonyjevog internog studija Guerrilla Games, koji je tvorac igre Horizon Forbidden West, inače još jednog naslova za PlayStation 5 koji bi trebao izaći ove godine. Hulst je ostao iznenađen kako je njegov bivši tim uspio iskoristiti hardver PlayStationa 4 i razvijati pomenutu igru u doba globalne pandemije.

Naravno, da biste uživali u nadolazećim ekskluzivnim igrama za PlayStation 5, potrebno je da imate PlayStation 5, što se pokazalo nemogućim u posljednjih par mjeseci. Od launcha konzole u studenom pa sve do danas konzolu je teško osigurati zbog raznih faktora, ali izvršni direktor Sonyja Jim Ryan je obećao da ubrzavaju proizvodnju što je brže moguće.