Image Alt

Kuvo TV

SEGA želi da igre iz studija Atlus games dožive globalnu ekspanziju

U posljednjih par godina svjedoci smo povećanog broja japanskih naslova koji dolaze na PC, što je dobra stvar ako volite igre japanske produkcije, a ne želite kupovati konzolu. No i dalje su tu neke iznimke, poput toga da Persona 5 još nije došla na PC, ali čini se da Atlus želi osigurati da buduće igre budu dostupne na svim platformama.

U intervjuu za japanski časopis Famitsu (čitaj Persona Central), SEGA-in glavni strateški direktor Shuji Utsumi izdvojio je Atlus kao studio koji bi se mogao priključiti tom smjeru. Odgovarajući na pitanje u vezi s budućnošću izdavanja Persone, rekao je da bi “istovremeno izdavanje igara na više platformi bilo dobro za naše naslove.” “Naravno, prilagodbe ćemo vršiti po naslovu, ali želimo biti svjesni i globalne ekspanzije Atlusovih naslova“, dodao je Utsumi.

Atlusov naslovi obično izlaze na zapadu par mjeseci nakon japanskih verzija, pošto treba vremena da se lokaliziraju opsežno napisani tekstovi, naslovni tekstovi te dijalozi. No, možda najveći razlog donošenja odluke da se igre izdaju na više platformi prema Utsumiju je nedavni uspjeh igre Yakuza: Like a Dragon, koja je na Zapadu u isto vrijeme izašla i na PlayStation 4, Xbox One i PC platformama. Nakon godina Sonyjeve ekskluzivnosti, SEGA sada Yakuzu tretira kao serijal dostupan na više platformi, a to bi se uskoro moglo prenijeti i na druge igre.

Kako god, budućnost Atlusovih PC portova izgleda svijetla. Dovoljan je primjer igra Catherine Classic koja je izašla na Steamu 2019-te i Persona 4 Golden koja je izašla prošle godine. Potonji je prodan u 500.000 primjeraka za manje od mjesec dana, što se pokazalo jako ohrabrujućim za SEGA-u.