Image Alt

Kuvo TV

Vraća li se Donkey Kong i to već ove godine?

U jednom trenutku, Donkey Kong je bila jedna od najvažnijih Nintendovih franšiza. No, kako je vrijeme prolazilo, serijal je otišao korak unazad sve dok Retro Studios nije uskočio i vratio nazad popularnu Donkey Kong franšizu na Wii i Wii U. Unatoč njihovom uspjehu, novi naslov nije došao na Nintendo Switch (Tropical Freeze je portan na Switch i prodan u više od milijun kopija). Međutim, kruže glasine kako je jedan naslov na putu i to iz  redova drugog tima.

Zippo, inače cijenjeni Nintendov insajder koji je predvidio mnoge stvari o Nintendu u prošlosti, objavio je vrlo znatiželjan post na blogu o Donkey Kong franšizi.

Ovo je 40. godišnjica Donkey Konga i iako nisam siguran kako Nintendo slavi tu prigodu, EPD Tokio razvija novu 2D Donkey Kong igru. Retro je očito zauzet drugim stvarima, pa je Nintendo preuzeo na sebe vraćanje Donkey Konga kao internog serijala. Ne očekujte povratak‘Countrya’ jer EPD Tokyo nije zainteresiran za nastavak igara koje nisu napravili. Diddy, Cranky i Kremling Krew trebali bi se vratiti u ovom nastavku. Zvuči kao da igra izlazi prije kraja godine. Izgleda da je najava na E3-u vrlo vjerojatna ”, napisao je Zippo u blogu.

Očigledno ovo nije potvrđena stvar, no informacije se poklapaju sa određenim stvarima kao i sa tim da Nintendo nije najavio niti jedan značajniji first-party naslov koji izlazi nakon srpnja, tako da je ovo sve moguće. Mnogi su fanovi željni vidjeti povratak Donkey Konga, samo je pitanje na što će igra sličiti kada izađe?