Image Alt

Kuvo TV

Korisnici Xbox Insider programa mogu uživati u Dolby Vision tehnologiji

Microsoft dodaje podršku za Dolby Vision tehnologiju korisnicima Xbox Insider programa na Xbox Series X/S konzolama. Time Xbox Series X/S konzole postaju prve konzole koje podržavaju ovu tehnologiju. Službena podrška za Dolby Vision tehnologiju će biti dostupna javno nakon potrebnog testiranja i povratnih informacija. Dolby Vision ponudit će igračima bolju kvalitetu slike, što će dovesti do boljeg igraćeg iskustva.

Za sada, Microsoft izdaje Dolby Vision podršku na Xbox Series X/S  korisnicima prijavljenim u Xbox Insider program. No, kako bi testirali tu podršku za Dolby Vision tehnologiju, potreban vam je i TV koji podržava Dolby Vision.

Treba još samo reći kako Dolby Vision i HDR10 ne treba miješati. Iako Xbox Series X/S već podržava HDR10 standard, Dolby Vision nudi veći skok u kvaliteti slike. Potonji nudi dinamičku kontrolu metapodataka koja omogućuje igračima upravljanje svjetlinom, kontrastom i razinama crne boje od kadra do kadra. To se razlikuje od HDR10, gdje se isti metapodaci primjenjuju na cijeli isječak. No s druge strane, dodavanje Dolby Vision tehnologije vjerovatno će značiti i više posla za programere.