Image Alt

Kuvo TV

Starfield je ekskluziva za Xbox i PC i točka!

Starfield je jučer bio u centru pažnje, kada je skup slika iz igre snimljenih 2018. godine izašao online. Ovo otkriće je oživjelo rasprave o ekskluzivnosti igre, to jest na kojim će platformama igra biti dostupna.

Unatoč kupnji Bethesde, Microsoft će ispoštovati sve prethodne obveze koje je preuzela tvrtka iz Marylanda izdavanjem igara već najavljenih na deklariranim platformama, što znači da će Deathloop izaći za PS5 konzolu. Međutim, ništa nije točno rečeno za igre poput Starfielda i The Elder Scrolls VI, koje su predstavljene bez ikakvog okvirnog datuma izlaska i ciljanih platformi.

Riječi Jeffa Grubba, novinara Venture Beata i čestog posjetitelja Rand al Thor 19 podcasta koji se u prošlosti već pokazao jako upućenim i ima pouzdane kontakte u industriji, iskazuju sigurnost u ekskluzivnost Starfielda za Xbox i PC. “Starfield je ekskluzivan za Xbox i PC. Kraj. Ovo ja potvrđujem“, tvitovao je novinar nakon što su neke od njegovih riječi objavljenih u emisiji pogrešno shvaćene.

U prošlosti je Phil Spencer već govorio o želji tvrtke da Bethesdine igre donosi isključivo na platforme na kojima je dostupan Xbox Game Pass, ali kako bismo bili 100% sigurni, moramo pričekati određenu službenu potvrdu za Starfield, koja bi se prema insajderu Skullzi mogla dogoditi za manje od mjesec dana na E3 2021 sajmu, kada igra slavi treću godišnjicu od svoje najave.

Starfield je naslov koji će već prilikom launcha biti dostupan na Xbox Game Passu, kao i sve druge igre Xbox produkcije.