Image Alt

Kuvo TV

Persona 6 možda ne bude PlayStation ekskluziva

Glasine da bi Atlus mogao razvijati Personu 6 pojavile su se prije nekog vremena, ali od tada nismo čuli puno više o sljedećem nastavku u franšizi. Međutim, prema novoj glasini, čini se da SEGA planira dovesti Personu 6 na više platformi, te se time odmiče od ekskluzivnosti na PlayStationu.

Potpredsjednik SEGA-e Shuji Utsumi rekao je tijekom intervjua za Famitsu da se izbacivanje naslova Yakuza: Like a Dragon na više platformi pokazalo vrlo uspješnim 2020. godine. To je razlog zbog kojeg je SEGA uzela u razmatranje mogućnost dovođenja Persona franšize na više od jedne platformi u budućnosti, kao i istovremeno izbacivanje širom svijeta, umjesto samo u Japanu.

Persona 6 ne bi bio prvi naslov u franšizi koji je izašao na više platformi. Persona 5 Strikers izašla je za PC i Nintendo Switch, a to se pokazalo vrlo dobrim potezom za SEGA-u. Međutim, ovo nije ništa više od pretpostavke, stoga moramo pričekati da vidimo hoće li se SEGA i Atlus doista usuditi izbaciti Personu 6 na više od jedne platforme.