Image Alt

Kuvo TV

Je li novi Fallout već u razvoju?

Teško je povjerovati da je zadnja igra iz serijala Fallout objavljena prije skoro tri godine. Nakon toliko vremena od izlaska Fallouta 76, Bethesda još nije otkrila koja će biti sljedeća igra, vjerovatno zbog dugoročnih planova za razvoj Fallouta 76, čiji je neuspjeh srušio Bethesdine planove. Međutim, u posljednjih nekoliko sati dosta se govorilo o novom nastavku u franšizi zbog izjave izvršnog direktora Xboxa.

Glasine su započele od nedavnog intervjua s Xboxovim šefom marketinga gaming usluga, Benom Deckerom, koji je govorio o igrama predstavljenim na Xbox Game Passu. Decker je objasnio da je 55% korisnika odgovorilo u anketi da je glavni razlog što se prijavljuju na uslugu taj što imaju kataloške naslove na dan izlaska. Vrlo interesantna činjenica koja izražava stvarni potencijal Xbox Game Passa, ali ono što je stvarno znatiželjno je sljedeća izjava.

Ben Decker je dodao da Microsoft ima “23 studija širom Xboxa i Bethesde koji rade na Halo, Forza, Fallout i novom IP-u o kojem još nismo razgovarali, ali koji će vas raspametiti“. Kao što se moglo pretpostaviti, već znamo da su novi naslovi u serijalima Halo i Forza u fazi izrade, ali do sada nikada nije službeno spomenut nastavak Fallouta. Upravo iz tog razloga, mnogi vjeruju da je ova izjava prva potvrda u vezi s trenutnim razvojem novog Fallouta.

Zaista je teško za povjerovati da Bethesda ne radi na novoj igri u serijalu, ali ovu izjavu ne možemo dati ni kao konaćnu potvrdu te pretpostavke. Ako Microsoft/Bethesda zaista otkriju novu Fallout igru, šanse da to bude Xbox Series X/S ekskluziva su zaista velike.