Image Alt

Kuvo TV

Techland otkrio nove detalje dugo očekivane zombie parkour akcije Dying Light 2

S Dying Lightom, objavljenim 2015. godine, Techalnd je pružio impresivnu horor igru otvorenog svijeta, na čiji nastavak fanovi čekaju već šest godina. Nakon dosta nesigurnog razvoja i par odgoda, čini se da se nastavak približava izlasku.

Povodom približavanja izlaska, tvorci su počeli više razgovarati o značajkama i posebnostima Dying Lighta 2. Primjerice, suradnica producenta Julia Szynkaruk naglasila je da će se u otvorenom svijetu Dying Lighta 2 moći učiniti puno više u usporedbi s prvim dijelom – ne samo u pogledu događaja i susreta, već i u pogledu lokacija koje trebaju biti istražene.

Da, bit će puno više open-world događaja u Dying Lightu 2“, rekla je Szynkaruk. “Ne samo da ćemo imati znatno življi svijet, već ćemo moći istraživati i nova mjesta, poput GRE karantina ili mračnih mjesta.

Vodeći dizajner igre Tymon Smektala ponovno je izjavio da, iako je Dying Light 2 igra zasnovana na odlukama, igrači neće imati mogućnost da se ne udruže ni s kim u smislu savezništva s frakcijama u igri. “Morate shvatiti da je naš svijet izuzetno brutalan, krajnje netaknut, pun prijetnji i sukoba“, rekao je. “Dakle, ako nemate saveznike, u osnovi vrlo brzo umirete i ne želimo da umrete vrlo brzo. Također želimo da donesete odluku, također želimo da date izjavu. Dakle, ne postoji opcija vuk samotnjak, morat ćete se odlučiti želite li igrati s tim momcima ili s drugima.”

Dying Light 2 još nema konkretan datum izlaska. Naslov je u razvoju za PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One i PC. Igra će na novim konzolama podržavati 4K, 60 FPS-a i ray tracing, uključujući par grafičkih opcija. Istodobno, Techland kaže da radi na tome da igra bude pravilno optimizirana za PlayStation 4 i Xbox One.