Image Alt

Kuvo TV

Konami sugerira kako bi se Castlevania i Metal Gear mogli vratiti kao indie projekti

U posljednje vrijeme Konami se klonio velikih AAA igara da bi se umjesto toga usredotočio na mobilni gaming, naravno uz svoje pachinko strojeve i teretane. Zvuči teško za povjerovati, ali očito je da bi japanska tvrtka mogla vratiti neke od svojih najvažnijih franšiza kroz male indie projekte.

Prošli mjesec, Konami je najavio da će objaviti novu igru za Steam pod nazivom GetsuFumaDen: Undying Moon, 2D roguevaniu koja je sada dostupna u early access formatu. Shin Murato, producent spomenutog naslova, spomenuo je u intervjuu za JP Games da bi buduće igre Konamia mogle slijediti isti put u budućnosti:

Inspirirale su me indie igre i način na koji one inoviraju uzbudljivim igrama. I smatramo da bi GetsuFumaDen bio pravi put, zato smo kontaktirali GuruGuru. to se tiče ostalih suradnji, u budućnosti možete očekivati još ovakvih projekata.

Jasno je da se Murato posebno ne poziva na Castlevaniju ili Metal Gear, ali njegove izjave zasigurno ostavljaju vrata za interpretaciju. Na koncu, rukovoditelji Konamija trebali bi biti oprezni s tim, pogotovo sada kad kruži više glasina o povratku jedne od ove dvije franšize.