Image Alt

Kuvo TV

Valve navodno radi na posebnoj handheld konzoli sličnoj Nintendo Switchu

Nintendo Switch se pokazao se izuzetno uspješnom konzolom širom svijeta, što dokazuje dobra prodaja čak i nakon četiri godine od lansiranja. Valve želi replicirati isti model, a otkriveno je da tvrtka radi na vlastitoj prijenosnoj konzoli s funkcionalnošću sličnom onoj koju ima Nintendo Switch.

Prema informacijama iz Ars Technice, više izvora bliskih Valveu potvrdilo je da se ovaj hardver razvija godinama, a ovaj je tjedan dio njegovog koda procurio u najnovijem ažuriranju Steama koje ukazuje na postojanje novog uređaja poznatog kao “SteamPal”.

Ovo je ime izvedenica iz koda prethodno otkrivenog u rujnu pod nazivom “Neptun”. Datamineri su otkrili da ovaj kod ima višestruku referencu na neku vrstu kontrole i popis “Igara optimiziranih za Neptun”.

Uz to, Ars Technica tvrdi da će “SteamPal” biti prijenosno računalo s gamepadom i touch screenom. Izgledom i načinom rada je vrlo sličan Switchu, osim što neće imati uklonjive kontrolere poput Joy-Con-a. Očito je da će ovaj uređaj biti kompatibilan sa svim Steam igrama ili je to barem Valveov cilj.

Prije nekoliko tjedana, predsjednik tvrtke Valve Gabe Newell najavio je da ćemo ove godine imati “više vijesti o planovima tvrtke za konzole“, a vrlo je vjerojatno da se izvršna vlast poziva na ovaj novi uređaj.