Image Alt

Kuvo TV

Gdje je najbolje kupiti PlayStation 5?

Pola godine nakon izlaska PlayStation 5 konzole, i dalje vlada nestašica za Sonyjevim najnovijim gaming proizvodom, a mnogi se pitaju koji je najbolji način da najbrže i najjeftinije dođu do svog primjerka.

Trenutačno je u svim web trgovinama i gaming trgovinama u hrvatskoj nemoguće samo kupiti i odmah preuzeti PlayStation 5 konzolu, te su trgovine preuzele sustav prednarudžbi i narudžbi PlayStation 5 konzole. Razne trgovine imaju posebne pogodnosti, pakete u koje uključuju dodatne konzole uz igru, ali samim time su i ti paketi skuplji nego što bi bila kupovina same PlayStation 5 konzole.

U mnogim trgovinama je moguće prednaručiti konzolu uz davanje pologa od 500 kuna, ili čak početi plaćati na rate PlayStation 5 konzolu koja bi vam, ovisno o tome što vam u specifičnoj trgovini kažu, mogla doći za 2-6 mjeseci. Dosadašnja iskustva govore da je najbrže i najsigurnije PlayStation 5 konzolu naručiti od ovlaštenog PlayStation distributera u Hrvatskoj. Ukoliko ne dobijete konzolu u obećanom razdoblju, zaposlenici će vas nazvati te objasniti novu situaciju i dati okviran novi datum izlaska.

Kao dosta brza praksa se pokazala kupovina konzole od strane teleoperatera koji uz konzolu nude i određene druge pretplate,mobitele, ppakete koji nemaju veze s konzolom, no mogu nekima biti zanimljivi, iako su puno skuplji. No, u tim situacijama se konzola dobije jako brzo, unutar tjedan do dva dana.

GoodGame svakako ne preporučuje kupovanje konzole po dvostruko većim cijenama od strane takozvanih scalpera, koji su kupili veći broj konzola kako bi ih samo prodavali po većoj cijeni.