Image Alt

Kuvo TV

Unreal Engine 5 je trenutno dostupan u Early Access fazi – vidjeli smo i novi sjajni demo

Jučer je održana nova prezentacija Unreal Enginea 5. Predstavljeni demo pokazao nam je neke od novih alata koji će olakšati život programerima.

Uz pružanje alata za stvaranje fotorealističnog okruženja, s detaljnijim sjenama i teksturama, stvoren je i niz opcija koje će smanjiti vrijeme razvoja zahvaljujući upotrebi Mega Assembliesa, instrumenta koji vam omogućuje stvaranje virtualnog prostora s postojećim slikama na brz i jednostavan način.

Isto tako, bilo je riječi i o World Partitionu, alatu koji vam omogućuje da napravite svijet bez trošenja toliko resursa i prilagođavanja proračunu studije. Drugi alat koji će pomoći programerima je Nanite, koji omogućuje stvaranje geometrijskih elemenata s što više detalja što je više moguće.

Još jedan zanimljiv detalj je da su Quixel Bridge alati besplatni za korisnike Unreal Engine 5. Kao da to nije dovoljno, ovaj softver također uključuje opciju za zvuk, poznatu kao Meta Sounds, pomoću koje se mogu stvoriti proceduralni zvučni efekti pomoću sintisajzera i uzoraka.

Još uvijek nema točan datum izlaska finalne verzije Unreal Enginea 5. Međutim, od jučer je dostupan izvor projekta za Valley of the Ancient, odnosno rani pristup softveru koji će nam pružiti bolju ideju o tome kako ovaj engine radi.