Image Alt

Kuvo TV

Blizzard je pravno zaprijetio nekolicini Diablo II: Resurrected moddera

Kao što vjerojatno znate, alpha test za Diablo II: Resurrected proveden je prije nekoliko mjeseci. Nije iznenađujuće što su se modderi i datamineri upleli u sve to, što se Blizzardu uopće nije svidjelo. Kao rezultat toga, zakonski su zaprijetili nekolicini njih.

Prema izvješću Kotakua, koji je imao priliku razgovarati s nekim od moddera, Blizzard je čak poslao privatnog istražitelja da dostavi dokumente koji uključuju prekid i odustajanje, pravno upozorenje koje će, ako se zanemari, Blizzardu omogućiti da podnese tužbu. protiv onoga tko ga je primio. Modder poznat kao Shalzuth bio je osoba koja je primila ovaj dokument i ovdje dijelimo njegovu izjavu:

Razumijem da bi bilo koja velika korporacija to učinila kako bi se zaštitila. Pozvao sam neke prijatelje na ručak, pa su gledali kad mi privatni istražitelj dolazi u kuću. Rekao je da ga ljudi povremeno angažiraju za dostavu pravnih dokumenata, tražio je od mene fotografiju na kojoj su dokumenti i onda je otišao. Bio je to brz i prijateljski postupak.

U ovom trenutku nisam zabrinut sve dok slušam što Blizzard želi.

Drugi modder po imenu Ferib također je dobio iste dokumente, iako taj potez nije bio tako drastičan kao kod Shalzutha. Ferib je sa svog YouTube kanala uklonio samo nekoliko videozapisa koji objašnjavaju kako modificirati Diablo II: Resurrected i čini se da je problem tu stao.