Image Alt

Kuvo TV

Digitalno izdanje PlayStationa 5 – prednosti i mane

Isplati li se kupovati PlayStation 5 digital edition konzolu? Ovisi! Prvenstveno o tome što vam treba od konzole i kako igrate/kupujete igre.

Najveća razlika između standardne PlayStation 5 konzole i digitalnog izdanja PlayStation 5 konzole je ta što sa digitalnim izdanjem ostajete bez 4K Blu-ray disc playera. To znači da igre u fizičkom izdanju nećete moći igrati na toj konzoli, a nećete moći ni pokretati blu-ray filmove koje možda imate ili planirate imati i gledati. budući da su takvi zasebni playeri dosta skupi, ako planirate uzeti PlayStation 5 i gledati filmove, svakako se isplati dati više novca za standardno izdanje. A kad smo kod novca, to je i najveća prednost digitalnog izdanja PlayStation 5 konzole – jeftinija je!

Što se tiče snage, brzine i općenitih performanse ovih dvaju verzija, tu nema brige – obje konzole su po tom pitanju identične.

Obje konzole pokreću PlayStation 4 igre, no ako imate PlayStation 4 igru na fizičkom blu ray disku, nju nećete moći igrati na PlayStation 5 digital edition konzoli.