Image Alt

Kuvo TV

Far Cry 6 konačno ima datum izlaska – donosimo nove detalje i prvu gameplay demonstraciju

Kao što smo i očekivali, današnji Far Cry 6 reveal event donio nam je premijernu gameplay demonstraciju, ali i službeni datum izlaska.

Šesti dio ovog popularnog Ubisoftovog FPS serijala u prodaji će se pojaviti 7. listopada, a bit će dostupan u verzijama za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC, kao i putem Stadia i Amazon Luna digitalnih servisa.

Uz novi trailer i gameplay demonstraciju, koje možete vidjeti ispod, doznali smo i nekoliko novih detalja koji se tiču priče igre te njenih mehanika.

Naime, kao što je od ranije poznato, Far Cry 6 nas vodi do fiktivne karipske državice Yara, tropskog raja zarobljenog u vremenu, kojim vlada nemilosrdni diktator Anton Castillo. Ovaj tiranin po svaku cijenu želi povratiti Yarinu nekadašnju slavu, s ciljem da ga naslijedi njegov sin Diego. Na igračima je da u ulozi Dani Rojah (može biti muški ili ženski lik) pokrenemo revoluciju i uz pomoć šačice gerile svrgnemo Castilla.

Iz Ubisofta navode kako je mapa Far Cryja 6 dosad najveća i najambicioznija koju su dosad napravili. Proteže se diljem prekrasnih tropskih plaža, preko gustih prašuma i manjih gradića i sela, pa sve do glavnog grada po imenu Esperanza. Tijekom naše borbe, na raspolaganju će nam biti prilična količina oružja i vozila (uključujući i konja, kojeg ćemo moći zajahati), ali i saveznika koji će se boriti rame uz rame sa nama. Vraća se i Fangs for Hire opcija, koja će nam omogućiti da sa sobom u akciju povedemo i poneku živuljku (za sada je najavljen psić Chorizo, no vrlo vjerojatno ćemo se moći udružiti i sa krododilom, ljubimcem jednog od svojih najvećih saveznika, izjesnog Juana Corteza.

Što nam sve donosi Far Cry 6, pogledajte u premijernoj gameplay demonstraciji koja se nalazi ispod.