Image Alt

Kuvo TV

Horizon Forbidden West izgleda fantastično u premijernoj gameplay demonstraciji

Sony Interactive Entertainment i Guerrilla Games su tijekom sinoćnjeg State of Playa konačno prikazali gameplay PlayStation ekskluzive Horizon Forbidden West. Premijerna gameplay demonstracija, koja se vrtjela na PlayStationu 5 ostavila nas je bez daha.

Kada su u pitanju novi setting i gameplay, u nepunih 15 minuta vidjeli smo nekoliko novih, doista impresivnih lokacija, ali i nekoliko noviteta koje će Aloy imati na raspolaganju. Tu prije svega mislimo na Pullcaster kuku za hvatanje i svojevrsni glider (Shieldwing)koji našoj protagonistici omogućuju da se domogne udaljenih platformi, ali i da bezbjedno aterira na zemlju sa viših lokacija. Za kraj, tu je i maska za ronjenje koja Aloy pruža priliku da istražuje podvodne lokacije.

Osim što smo konačno vidjeli kako ovaj budući PlayStation hit izgleda, doznali smo i nekoliko novih detalja njegove priče. Naime, radnja Horizon Forbidden Westa nastavlja se na onu iz originalne igre nekih šest mjeseci kasnije. Nova avantura će glavnu protagonisticu Aloy ovaj put odvesti na Zapad, gdje će ova heroina morati da istraži misterioznu i veoma opasnu prijetnju. U ovoj nepoznatoj zemlji, čeka je susret sa novim plemenima i još opasnijim i ubojitijim strojevima.Zajedno sa starim prijateljima i novim saveznicima, Aloy kreće u novu potragu za odgovorima koji su joj potrebni da spasi život na Zemlji.

Nažalost, ovaj put nismo doznali datum izlaska Horizon Forbidden Westa. Iz Guerrilla Gamesa su obećali da će uskoro otkriti više detalja o samoj igri, no kako smo već na polovici ove godine, ranije tvrdnje da bi ova igra na PS4 i PS5 mogla stići do kraja 2021. čini nam se ipak malo upitna, tako da nećemo otpisati mogućnost da i ona bude odgođena za 2022.godinu.