Image Alt

Kuvo TV

Prebacivanje podataka i igara sa PlayStation 4 na PlayStation 5 konzolu

Ukoliko ste se domogli svoga primjerka PlayStation 5 konzole, a posjedujete PlayStation 4 konzolu na kojoj se ne želite odreći svoji igara niti ”sejvova” (napredaka u igrama), čeka vas poduža priprema i procedura.

Već posjedujete svoj PlayStation profil/račun i želite prebaciti sve svoje igre i podatke sa PlayStationa 4 na PlayStation 5? Postoji par jednostavnih načina kako da to napravite.

  1. Data transfer – prijenos podataka putem interneta ili kabela.

Ono što obavezno morate napraviti jest logirati se (prijaviti) na PlayStation 5 konzolu sa vašim PlayStation računom koji inače koristite. Nakon toga, upalite obje konzole, spojite ih na isti kućni internet. Možete ih dodatno spojiti sa ethernet kabelom kako bi prijenos podataka bio još brži, no to nije uvjet. Nakon toga slijedite upute koje se  pojavljuju na vašoj PlayStation 5 konzoli. Podaci će se početi prebacivati, a za to vrijeme vi možete nesmetano koristiti PlayStation 5 konzolu.

2. Prebacivanje igara na PlayStation 5

Ukoliko imate igre na disku, možete samo disk ubaciti u PlayStation 5 i igrati je. Ukoliko ste digitalne igre prebacili na eksterni hard disc, taj hard disc možete spojiti na PlayStation 5 i tako ih igrati, kao i prije na PlayStationu 4.

    3. Prebacivanje/preuzimanje PlayStation 4 igara sa PS Storea

Ako ste kupovali igre na PlayStation Storeu, sve što trebate da te igre zaigrate na ”petici” je otići preko svog pprofila na PlayStation Store ili game Library te preuzeti igre koje ste već kupili i u vašem su vlasništvu.

    4. Prebacivanje save podataka

Kod svake igre na PlayStationu 4 možete kliknuti tipku na kontroleru za dodatne opcije te, ako imate PlayStation Plus članstvo kliknuti na ”upload game data” i biti će sav napredak prebačen na vaš osobni cloud. Na taj način na PlayStationu 5 možete samo downloadati save data sa tog istoga clouda, sve dok ste PlayStation Plus ppretplatnik. Druga opcija je da prebacujte save podatke putem USB sticka i preko spomenutog data transfera.

 

Obavezno prije ijednog od ovih pokušaja update obavite za obje konzole i to na obje konzole – naravno, ukoliko je dostupan.