Image Alt

Kuvo TV

Što je Steam?

Ukoliko danas kupujete igru za osobna računala, zasigurno ste se susreli sa Steamom. Steam je za mnoge igre postao obavezan, pogotovo ako kupujete igru online, to jest njenu online verziju, a ne fizičko izdanje. A možda ste na GoodGameu dobili u nagradnoj igri kod za Steam, ili vam je netko poklonio igru poslavši samo seriju kodova. U svakom od tih slučajeva, ako vas zbunjuje što i kako je Steam, ovo je tekst za vas!

Steam je, najjednostavnije rečeno, ”Netflix za igre”. Preko svojeg profila kojeg kreirate na Steamu dobivate mogućnost kupovanja igara ili preuzimanje kodova s kojima dobivate neku igru. Steam ima veliku kolekciju igara po raznim cijenama, a vama kao korisniku, ukoliko želite plaćati karticom daje mogućnost da brzo i sigurno kupite i zaigrate igru na svom računalu. Steamu se pristupa preko njihove službene stranice, a možete i skinuti aplikaciju za vaše računalo te na taj način još lakše i bolje pregledavati igre.

Također, na Steamu možete preporučiti igre drugima, pisati recenzije, a Steam vodi podatke i o tome koliko ste dugo igrali neku igru i koja postignuća u određenoj igri imate.

Sve igre koje kupite na Steamu ostaju u vašem vlasništvu.

Kako preuzeti igru na Steamu preko koda?

Kada se registrirate i prijavite među opcijama na svom računu imate i opciju ”Redeem a Steam Gift Card”  ili ”Wallet Code”. Ova opcija se može nalaziti na raznim mjestima na vašem profilu, ovisno o verziji i promjenama koje Steam zna donositi, no trebali bi je uvijek naći klikom na vaše ime ili profilnu sliku. Kliknite ”continue”, kopirajte kod koji ste dobili i dalje slijedite upute.

Uživajte u igranju!