Image Alt

Kuvo TV

BioShock 4 bi mogao pokretati Unreal Engine 5

I dok se polako bliže E3 2021 i Summer Game Fest 2021, tako raste i naša nada da ćemo konačno vidjeti novi BioShock. Dugo očekivani četvrti nastavak ovog kultnog serijala već godinama se razvlači širom gaming scene, no sve što smo o njemu dosad doznali, jeste da na njemu radi novoformirani studio Cloud Chamber te da bi se trebalo raditi o do sada najvećoj igri iz serijala, koja bi se trebala otisnuti u open world vode.

Dobar dio tih glasina i potencijalnih leakova uglavnom nam je pristizao u formi raznoraznih oglasa za posao, objavljenih od strane Cloud Chambera, a upravo jedan takav oglas za poziciju Senior Gameplay Programmera dao nam je i prvi nagovještaj da bi novi BioShock trebao biti građen na Unreal Engineu 5.

Takvo što definitivno ne bi trebalo da predstavlja neko preveliko iznenađenje, osobito uzmemo li u obzir da su sve prethodne BioShock igra pokretale prethodne verzije ovog grafičkog pokretača. No, ukoliko se radi o točnim informacijama, to bi moglo značiti da je BioShock 4 (ili kako god se već bude zvao) još uvijek prilično daleko od izlaska, s obzirom na to da je Unreal Engine 5 tek od prije nekoliko dana ušao u svoju Early Access fazu te da je daleko od svoje konačne verzije.

U svakom slučaju, E3 2021 i Summer Game Fest 2021 već kucaju na vrata, pa tko zna – možda na nekom od ovih evenata i vidimo najavu igre.