Image Alt

Kuvo TV

Preminuo Benoit Sokal, tvorac kultne Syberie

Tužna vijest zadesila je cijelu gaming scenu ovoga vikenda. Belgijski strip crtač Benoit Sokal, u gaming krugovima poznat kao autor legendarnog avanturističkog serijala Syberia, preminuo je nakon duže bolesti u 66. godini.

Vijest o Sokalovoj smrti podijelio je i francuski Microids, koji je u svome blogu naveo kako je ovaj vizionar 28. svibnja izgubio najvažniju životnu bitku.

Sa velikom tugom i žaljenjem, iz Microidsa su se još jednom osvrnuli na Sokalov rad, koji je sasvim izvjesno ostavio neizbrisiv trag u srcu velikog broja gamera. Iako ga svi povezuju sa Syberiom, Sokal je iza sebe ostavio još nekoliko nezaboravnih radova, počevši od avanture Amerzone, prve igre za Micriods izašle 1999. godine, koja je bila zasnovana na Sokalovom popularnom stripu Inspector Canardo iz 1986. godine.

Sokal je do samog kraja ostao vjeran Microidsu, gdje je neko vrijeme imao funkciju Art Directora. Tijekom posljednjih mjeseci svoga života, sa Microidsom i francuskim studiom Koalabs radio je na igri Syberia: The World Before, no nažalost, ipak nije dočekao njen izlazak.