Image Alt

Kuvo TV

Neto prihod CD Projekt RED-a pao je za 65% u prva četiri mjeseca ove godine

Izlazak Cyberpunka 2077 izazvao je sve vrste problema programerima, rukovoditeljima i odvjetnicima CD Projekt RED-a. Igra nije uklonjena samo sa PlayStation Storea zbog lošeg stanja u kojem je debitirala verzija za PlayStation 4, već je izvršeno i stotine tisuća povrata. Očito je sve to drastično utjecalo na neto prihod tvrtke, za koji se navodi da je pao za čak 65% u prva četiri mjeseca ove godine.

Prema informacijama koje je prikupila tvrtka Reuters, CDPR nije ispunio svoja financijska očekivanja tijekom prva četiri mjeseca ove godine, registriravši samo 8,87 milijuna dolara. Kako stoji u izvještaju, troškovi popravljanja igre snažno su pridonijeli ovom “niskom iznosu novca”, uz to je bilo i gubitaka zbog tečajnih razlika između različitih svjetskih valuta.

Uz to, CDPR je odbio podijeliti točne podatke o prodaji Cyberpunka 2077, ali analitičari predviđaju da nisu bili previsoki. Dijelom zato što igre još uvijek nema u PS Storeu, a dijelom zato što je posljednja velika zakrpa koju je dobila stigla tek krajem ožujka.

Piotr Nielobuwicz, glavni financijski direktor tvrtke, rekao je sljedeće o tim izvješćima:

Činjenica da Cyberpunk 2077 ima nižu profitabilnost od uobičajene posljedica je kontinuirane amortizacije igre, troškova za dodatni razvoj, različitih ažuriranja i aktivnosti istraživanja i razvoja povezane s budućim projektima.

Konačno, otkriveno je da će CDPR početi paralelno raditi na velikim projektima od 2022. godine, a uz to će tražiti mogućnosti za suradnju s drugim tvrtkama i mogućim akvizicijama.