Image Alt

Kuvo TV

Usporedba između Horizon Zero Dawna i Forbidden Westa

Prošli tjedan napokon je objavljen prvi službeni gameplay za Horizon Forbidden West, nastavak open-world igre koja je osvojila milijune igrača. S obzirom na to da je ovaj pregled bio dostupan na PlayStationu 5, mnogi su primijetili grafički skok. Na taj je način, jedan obožavatelj je odlučio stvoriti usporedni video gdje se može procijeniti vizualna evolucija ovog serijala.

Bit Analyst, koji je obično zadužen za stvaranje usporedbi rezolucije i frame atea između različitih verzija iste igre, nedavno je objavio video fokusiran na serijal Horizon. Iako su detalji Forbidden Westa i dalje tajna, gameplay koji je podijeljen prošli tjedan izvodi se u 4K rezoluciji i 30fps-a, što bi se moglo promijeniti prilikom službenog launcha.

U videu možemo vidjeti jasan napredak u animaciji, modelima, kretanju, osvjetljenju, odsjajima i još mnogo toga. Najzanimljivije u vezi s ovom analizom jest spominjanje da Horizon Forbidden West ne koristi ray tracing, već više tradicionalne tehnike. Međutim, nije isključena mogućnost da se to promijeni nakon što igra izađe.

Iako trenutno nema određenog datuma izlaska, Horizon Forbidden West bi na PS4 i PS5 trebao stići već ove godine.