Image Alt

Kuvo TV

AMD-ov FidelityFX Super Resolution izlazi ovog mjeseca

U posljednje vrijeme, NVIDIA se bori za implementaciju svoje zaštićene tehnologije zvane DLSS u što više igara. To je super-sampling tehnika koja vam omogućuje postizanje boljih performansi u određenim naslovima bez potrebe za prevelikim odricanjem u grafičkom odjeljku, a sada AMD već ima spreman odgovor na to.

AMD je najavio da će tehnologija FidelityFX Super Resolution (FSR) biti dostupna od 22. lipnja. Slično NVIDIA-inom DLSS-u, ova će tehnologija dramatično povećati kvalitetu slike i performanse u igrama koje je podržavaju.

Za razliku od NVIDIA-inog DLSS-a koji koristi umjetnu inteligenciju za skaliranje slika niske razlučivosti kako bi se činile visokom razlučivošću, FidelityFX Super Resolution ne zahtijeva strojno učenje.

Budući da je FidelityFX Super Resolution sustav otvorenog koda, tehnologija će raditi i na NVIDIA grafičkim karticama, uključujući GTX 10 seriju, koja trenutno ne podržava DLSS.

FidelityFX Super Resolution nudi četiri različita moda super-samplinga: Ultra Quality, Quality, Balanced i Performance. Prva dva usredotočit će se na davanje prioriteta kvaliteti slike, dok će se posljednja dva usredotočiti na poboljšanje broja sličica u sekundi u određenim igrama.