Image Alt

Kuvo TV

Far Cry 6 je doista politička igra

Prije nekoliko dana objavljeno je da Far Cry 6 nije politička igra, nešto što je Navid Khavari, narativni direktor ovog naslova, komentirao u intervjuu pozivajući se na inspiraciju za Kubu. Međutim, u nedavnoj izjavi Khavari je povukao svoje prethodne komentare i sada tvrdi da je Far Cry 6 doista politička igra.

Putem službene stranice Ubisofta, Khavari je podijelio svoja mišljenja u vezi s političkim problemom koji je očito prisutan u Far Cry 6. Iako narativni direktor priznaje da su stvarni događaji nadahnuli ovaj naslov, on također ističe da ovaj novi dio ne pokušava dati jasnu poantu o revolucijama i gerilcima koje smo vidjeli 50-ih i 60-ih, ali pokušava prikazati koliko su ti društveni pokreti bili složeni. Ovo je komentirao:

Naša je povijest politička. Priča o modernoj revoluciji trebala bi biti. U Far Cryju 6 postoje teške i relevantne rasprave o uvjetima koji dovode do porasta fašizma u naciji, o troškovima imperijalizma, prisilnog rada, potrebi za slobodnim i poštenim izborima, LGBTQ + pravima i još mnogo toga unutar konteksta Yare, izmišljenog otoka na Karibima.

Cilj mi je bio osnažiti naš tim kako im se puls ne bi poljuljao u priči koju ćemo ispričati, a nevjerojatno smo naporno radili na tome tijekom posljednjih pet godina.

Ali ako netko traži pojednostavljenu, binarnu političku izjavu o trenutnoj političkoj situaciji na Kubi, neće je pronaći. Mogu govoriti samo u svoje ime, ali ovo je složena stvar koja se nikada ne bi trebala svesti na jednu rečenicu.

Far Cry je saga koja u svojoj DNK nastoji kombinirati zrele i složene teme s humorom i neozbiljnošću. Jedno ne može postojati bez drugog, a mi smo pažljivo pokušali postići tu ravnotežu. Moja jedina nada je da postoji spremnost pustiti povijest da govori sama za sebe prije nego što stvori nepromjenjiva mišljenja o svojim političkim razmišljanjima .

Iako Khavari još uvijek ne čini odnos s Kubom jasnim, priznaje da ova igra ima političke prizvuke, budući da govori o revolucijama i društvenim pokretima koji su posljedica vlade, u ovom slučaju represije u Yari.

Podsjećamo vas da će Far Cry 6 na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X | S i PC stići 7. listopada.