Image Alt

Kuvo TV

Ko-autor Sonica Yuji Naka napušta Square Enix nakon neuspjeha Balan Wonderworlda

Balan Wonderworld na tržište je izašao 26. ožujka ove godine, a javnost i kritičari nisu dobro prihvatili igru. Najnovije djelo Yujija Nake, koautora Sonic the Hedgehog, razočaralo je Square Enix koji je preuzeo na sebe objavu ovog naslova. Kao rezultate ovog neuspjeha, nedavno je otkriveno da je Yuji Naka napustio Square Enix.

Prema VGC-u, Nakini javni računi za Facebook i LinkedIn otkrivaju da je programer prestao raditi u Square Enixu 30. travnja. Trenutno nema službene izjave Nake ili tvrtke koja stoji iza Final Fantasyja po tom pitanju.

Iako u ovom trenutku nije potpuno jasno zašto je Yuji Naka napustio Square Enix, vrlo je vjerojatno da je ova odluka povezana s lošim prijemom Balana Wonderworlda. Igru nisu samo žestoko kritizirali različiti mediji i igrači, već nije uspjela ostvariti povoljnu prodaju. Naslov nije uspio ući među 40 najboljih u prodaji tijekom prvog tjedna u Ujedinjenom Kraljevstvu, u Japanu je jedva prodano i više od dvije tisuće primjeraka, a na Steamu je ovaj naslov imao strašnu bazu igrača u ranim danima.

Sjetimo se da se Yuji Naka pridružio Square Enixu 2018. godine, gdje je osnovao Balan Company, studio fokusiran na stvaranje Balana Wonderworlda, s nadom da će u budućnosti napraviti još igara ovog stila. Trenutno je nepoznato što će se dogoditi s tvrtkom Balan. Nadamo se da će Square Enix kasnije podijeliti više informacija.