Image Alt

Kuvo TV

Dioničari CDPR-a žele ukloniti predsjednika uprave nakon fijaska Cyberpunka 2077

Iako je Cyberpunk 2077 već sada u puno boljem stanju nakon pristizanja višestrukih ažuriranja, problemi za CD Projekt RED  još uvijek nisu gotovi. Osim što se suočava s kolektivnom tužbom, ovaj poljski studio nalazi se u problemu sa svojim dioničarima koji zahtijevaju ostavku predsjednika uprave i jednog od suosnivača.

U intervjuu za Bloomberg, Jeffrey Tirman, izvršni direktor tvrtke Abri Advisors, spomenuo je da CDPR nije uložio puno truda u Cyberpunk 2077, zbog čega je igra izašla s toliko grešaka. Uz to, Tirman je spomenuo da su trenutno u procesu uvjeravanja ostatka vlasnika CDPR -a da izvršnog direktora Adama Kicinskog i suosnivača Marcina Iwinskog maknu sa njihovih položaja. Jedan od glavnih razloga je taj što je dobit tvrtke pala za čak 57% otkako je Cyberpunk 2077 objavljen krajem 2020. godine.

Na nesreću ovih dioničara, Kicinski i Iwinski posjeduju 34% tvrtke i potrebno je najmanje 60% glasova za vlasnike CDPR- a kako bi se ti rukovoditelji uklonili s njihovih položaja. To značajno komplicira Tirmanov cilj, ali trebat će pričekati da vidimo kako će cijela ova stvar završiti.